Charlotta-Ridkonst

~ * Damsadelshopen * ~

För att beställa, eposta charlotta-ridkonst@hotmail.com eller klicka på "Kontakt", glöm inte att uppge med namn och adress. Produkter kommer att säljas på alla uppvisningar som Charlotta-Ridkonst gör, klicka på http://uppvisningar.webs.com/ för mer information.

Damsadelsdräkt

Vacker, handsydd riddräkt i manchester för ridning i damsadel - mycket fint skick!
Dräkten innehåller tre delar, hattdekoration/flor, väst och kjol.
Hattdekorationen/floret pryds mitt fram av en stilren brosch med blommotiv. Västen har en markerad midja och fin klockad form för att ge en elegant siluett samt knäpps med en sötvattenspärlprydd, tidstypisk brosch. Kjolen är av så kallad säkerhetsmodell (OBS! Inget förkläde!) vars knäppning lätt går upp vid avfallning och på så sätt minskar risken för skador. Både västen och kjolen har god tygd i tyget för att falla mjuk och inte fladdra vid ridning.
Ca storlek 38 men dräkten är lätt att justera och har många knappar och passar därför både 36 och 40.

1000 kr eller bud - kan skickas men köparen betalar eventuell frakt.

OBS! Hatt och skjorta ingår ej!

T-shirten för oss som gillar damsadlar

Nu är den här, t-shirten för alla oss som gillar damsadlar! I högkvalitativ bomull och med genomfärgat tryck (dvs ingen plastfilm som kan spricka) finns den i flera storlekar för att passa just dig!

Eposta gärna om du har några frågor.

Färg: Vit

Storlekar: Dam S, M, L, Herr M
Pris: 150:-

Frakt: 40:-

Önskar du mer än en t-shirt, kontakta mig för exakt porto.

OBS!! Antalet t-shirt är begränsat i respektive storlek, först till kvarn gäller

Boken "Rid i damsadel"

Boken "Rid i damsadel - en kort introduktion till Elegansens Värld" är den första ridhandboken för damsadelryttare på svenska som har skrivits på 125 år!

Baksidestext:

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gillar du utmaningar eller vill du återuppleva historiens vingslag? I damsadel är allt möjligt! Damsadeln har burit allt från krigsskadade män till kvinnliga kungligheter genom århundraden. Från att ha blivit avskaffad i samband med Caprillis genomslag har damsadeln fått en renässans i vår samtid. Världen över rider damer, och även herrar, i damsadel och utövar just sin kulturs ridsport. Det är främst rävjakterna på de brittiska öarna som vi förknippar med damsadelsridning och därför är denna bok inspirerad av just dessa.

Boken är en kort och faktarik introduktionsbok som tar upp allt från damsadelns utveckling, hur man sitter upp, till en korrekt klädsel och hur damsadeln används på andra sätt. Det finns många ridtips och matnyttiga råd blandat med ovanliga historiska händelser.

Oavsett om du aldrig har ridit i damsadel eller är en van ryttare i sidosadel så hoppas jag att det ska finnas något för dig i den här boken.

Läs och njut!

------------------------------------------------------------------

Antalet är begränsat.

Pris 100:- plus 20:- i porto